Beste (lucht)schutters,

 

Op onze luchtstand zijn er 6 banen uitgerust met een elektronisch doelsysteem van het Duitse bedrijf DISAG (www.disag.de). Zij leveren hun doelsystemen voor luchtschieten aan meer dan duizend schietverenigingen in Duitsland, maar ook in Nederland, België en Frankrijk.

 

Net voor de winterbreak hebben we de luchtstand een upgrade gegeven met een nieuwe PC voor de DISAG software, een vaste internet verbinding en de installatie van de recentste software voor de beeldschermen aan de 6 banen. Het meest zichtbare effect van deze upgrade is dat jij als schutter nu de resultaten van je schietbeurt makkelijk kan laden op je smartphone om jouw schietresultaten te bewaren en te analyseren. Alle details van elk schot en de tijd tussen de schoten wordt bijgehouden en de hele schietbeurt kan je terug laten afspelen.

 

Hiervoor heb je de app van DISAG nodig: “DISAG Shotsapp”. Die is zowel beschikbaar voor Android als voor IOS. Zodra je de app geïnstalleerd hebt moet je je aanmelden met je email adres om het te gebruiken. Na je schietbeurt verschijnt er een QR code op het beeldscherm aan de schutterstafel. Als je die QR code scant met de DISAG app worden je resultaten ingeladen. Hiervoor moet je wel een dataconnectie hebben via Wifi of 4G.

 

DISAG biedt een gratis versie aan waarmee je alle info van je schietbeurt kan zien en bewaren. Een betalende versie (premium – 2.49€ / maand) zou nog meer analyses van je verschillende schietbeurten toelaten. De app werkt momenteel enkel in het Duits maar volgens de ontwikkelaars denken ze er wel aan om andere talen beschikbaar te maken in de toekomst.Maar de app wijst zichzelf uit, dus de taal zou geen probleem mogen zijn om het uit te proberen.

 

Veel plezier in 2024 met de vernieuwde luchtstand!

 

Uw clubbestuur,